Tomorrowland - A World Beyond

(16.06.2015)  ARTIKKEL: Hvorfor skal filmpublikum egentlig tro at «arbeidsomme drømmere» kan redde verden, når ikke de aller smarteste klarte det?

Tomorrowland - A World Beyond

(21.05.2015)  SAMTALEGUIDE: Regissør Brad Bird kalles ofte "den moderne Walt Disney." Bruk Kulturvinduets samtaleguide sammen med dine venner for å få enda mer ut av filmen "Tomorrowland".

The Good Lie

(25.11.2014)  SPØRSMÅL TIL SAMTALE: En sterk historie om barn som overlever det umenneskelige, men som må bære traumene med seg videre. Det er også en fortelling om identitet, familiebånd, offer og håp. Samtaleguide med fokus på livssyn, tro og identitet.

Tar vi tenåringsfilmene på alvor?

(23.08.2014)  Filmene "Divergent" og "The Fault in Our Stars" pløyer dypt. Spørsmål om mening med livet og tilhørighet er blant temaene som berøres.

Tyngdekraften i filmfortellingen

(14.02.2014)  Det er som om mangelen på tyngdekraft i verdensrommet gjør at hele filmfortellingen i Gravity faller fra hverandre. Eivind Algrøy forklarer i denne artikkelen at hvis vi forstår den underliggende logikken som driver de fleste filmer, kan det hjelpe oss å finne både spørsmålene filmen stiller og svarene den gir, bevisst eller ubevisst.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Søk i Film

© Damaris Norge AS 

Ansvarlig redaktør: Margunn Serigstad Dahle (margunn s.dahle@damaris.no)


 
 

Nivå